Zeer eenvoudig parkeren met een autolift

Er komen steeds meer auto’s in de steden en parkeerplekken worden evenredig steeds schaarser. Het zou ideaal zijn als elk gebouw zijn eigen parkeergarage had, maar de toerit van een parkeergarage neemt vaak veel ruimte in beslag. Een parkeergarage is meestal gesitueerd op een lager of hoger gelegen niveau dan de begane grond, en om de parkeergarage te bereiken is er een lange toerit nodig zodat de helling niet te steil wordt. Je kunt dan veel ruimte besparen door autoliften te laten inbouwen. Een autolift inbouwen is een slimme oplossing om met beperkte ruimte toch voor veel auto’s plek te creëren om te kunnen parkeren. Heb je alleen ruimte voor een parkeerdek op het dak dan kun je met een autolift makkelijk een auto naar een ander niveau transporteren en de inzittenden hoeven dan niet eens uit te stappen.

Wat is de functie van een auto lift

Een autolift is een lift die speciaal is ontwikkeld voor het transporteren van auto’s. Deze autoliften zien er van buiten uit als een gewone garage met een rolluik. Rijd je de auto naar binnen dan kom je in een liftcabine terecht die je eenvoudig met auto en al naar een andere verdieping kan brengen. Je hoeft daarbij niet uit te stappen en kan dus makkelijke de lift in- en uit rijden. Autoliften zijn veilig en eenvoudig te bedienen zodat je de lift van afstand al kan oproepen. Er bestaan verschillende soorten autoliften die kunnen worden ingebouwd in bedrijfspanden en zelfs in woonhuizen.

De voordelen van een auto lift

Autoliften hebben in onze drukbevolkte steden veel voordelen te bieden. In stedelijke omgevingen zijn parkeerplaatsen schaars en is er niet veel ruimte om hellingen te maken voor inritten van een parkeergarage. Daar biedt een autolift uitkomst, want autoliften kunnen eenvoudig worden ingebouwd in bestaande gebouwen. Zonder ruimte op te slokken voor een helling kan er op deze manier makkelijk extra parkeerruimte worden gecreëerd in bijvoorbeeld de kelderruimte van een gebouw. Autoliften kunnen zelfs worden ingebouwd in woonhuizen. Deze liften nemen namelijk helemaal niet veel ruimte in beslag en passen door hun beperkte hoogte ook makkelijk tussen de bestaande verdiepingen.

Zoek je een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inbouwen van autoliften?

Als je op zoek bent naar een bedrijf wat een autolift kan inbouwen in je bedrijfspand of woonhuis, dan zou je contact op kunnen nemen met Lodige Industries. Dit van oorsprong Duitse bedrijf is al meer dan 70 jaar gespecialiseerd in hefoplossingen en liften, en kan verschillende soorten ruimtebesparende autoliften inbouwen. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor de inbouw van een autolift, dan kun je dat vinden op hun website.