6 leuke feitjes die je nog niet wist over printen!

Vrijwel iedereen maakt weleens gebruik van een printer. Maar slechts weinig mensen nemen de moeite om meer over deze geavanceerde apparaten te weten te komen. Dit zijn 6 leuke feitjes die je nog niet wist over printen!

Fun fact #1

De eerste commerciële laserprinters werden in 1985 door IBM geproduceerd. Deze printers hadden een snelheid van 180 ppm (pagina’s per minuut) en waren maar liefst 17.000 dollar waard.

Fun fact #2

Een laserprinter verbruikt gemiddeld drie keer zoveel stroom als een desktopcomputer, wanneer beide apparaten gebruikt worden. Echter, wanneer de printer alleen op stand-by staat, verbruikt de desktopcomputer vijf keer zoveel stroom als de printer.

Fun fact #3

De aanschafkosten van laserprinters liggen aanzienlijk hoger dan die van inkjetprinters, echter is de prijs van toner cartridges veel lager. Afhankelijk van hoeveel je moet printen, ben je op de lange termijn doorgaans goedkoper uit met een laserprinter.

Fun fact #4

De zogeheten ‘fuser rollers’ van een laserprinter worden heel heet (tot wel 200 oC) om te zorgen dat de toner als het ware aan het papier smelt. Het papier beweegt echter snel genoeg tussen de rollers door om niet te verbranden.

Fun fact #5

De grootformaat printers die jij op kantoor hebt zijn niets vergeleken met ’s wereld grootste printer. Dit apparaat staat bekend als Infinitus 2 en maakt moeiteloos afdrukken van 600 vierkante meter. Infinitus 2 wordt gebruikt voor het printen van achtergronden voor TV-series, films en theaterproducties.

Fun fact #6

Printerinkt is prijzig. Sterker nog, het behoort tot een van de duurste vloeistoffen die er zijn! De verkoopprijs van zwarte inkt ligt hoger dan die van olie en zelfs hoger dan de brandstof voor space shuttles.