Zo creëer je een fantastische ruimte voor je nieuwe home-office!

Heb je een home-office nodig waar je niet gestoord of afgeleid wordt door huisgenoten of gezinsleden? Denk dan eens aan de zolder. Die is niet in elke woning heel groot, maar doorgaans groot genoeg voor een knus kantoortje. En omdat deze ruimte apart is van de rest van het huis, geeft het je alle rust en ruimte die je nodig hebt om je werk te doen. De meeste zolders hebben meer weg van een zwart gat dan van een leefbare ruimte, maar daar is iets aan te doen! Hieronder vijf tips om van je zolder een fantastische ruimte voor je nieuwe home-office te naken.

#1. Creëer voldoende ruimte

Begin met het creëren van voldoende ruimte door de boel flink op te ruimen. Doneer de spullen die je niet meer gebruikt of gooi ze weg. Is de zolder nog steeds vrij krap en heb je weinig daglicht, dan kun je overwegen om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Dit hoeft niet langer dan een dag in beslag te nemen!

#2. Zorg voor voldoende isolatie

Dit mag geen glamoureus klusje zijn, maar het isoleren van je zolder zorgt dat je ook in de koudere maanden van het jaar comfortabel van je home-office gebruik kunt maken. Dakisolatie helpt ook te voorkomen dat je wegsmelt in de zomer.

#3. Leg de basis

Leg een kwalitatief hoogwaardige vloer van hout, kurk, laminaat of bamboe. De vloer moet de temperatuurschommelingen kunnen verdragen en tegelijkertijd het gewicht van je meubilair kunnen dragen. Vergeet ook de ondervloer niet – een geluiddempende ondervloer kan gewenst zijn.

#4. Verlicht de ruimte

Als je een raam op de zolder hebt is het raadzaam je bureau hier onder te plaatsen, zodat je optimaal van het daglicht gebruik kunt maken. Daarnaast is het zaak om ook voldoende lampen te plaatsen. De juiste verlichting kan wonderen doen voor de ruimte!

#5. Zet de puntjes op de i

Het is tijd om je nieuwe home-office in te richten. Denk niet alleen aan een bureau en bureaustoel, maar ook aan opbergruimte en kantoorartikelen. Met een beetje creativiteit heb je binnen no time een functioneel, sfeervol en aangenaam kantoor in huis!