Hier moet je op letten bij het uitzoeken van een kinderdagverblijf

Het liefst zou je elke dag thuisblijven voor je kind, maar dat is helaas meestal niet mogelijk. De zoektocht naar een geschikt kinderdagverblijf kan echter een behoorlijke uitdaging zijn. Hier moet je op letten bij het uitzoeken van een kinderdagverblijf!

#1. Bekijk alle ruimtes van het kinderdagverblijf

De ruimtes kunnen veel zeggen over een kinderdagverblijf. Is alles netjes en schoon? Hoe zit het met slaapmogelijkheden, speelgoed, buitenruimtes en veiligheid? Zou jij je kind hier met een gerust hart kunnen achterlaten?

#2. Vraag naar de samenstelling van de groepen

Vraag uit hoeveel kinderen de groepen maximaal bestaan en hoeveel begeleiders of pedagogisch medewerkers een groep heeft. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen zogeheten horizontale groepen (bestaand uit kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd) en verticale groepen (met kinderen van verschillende leeftijden).

#3. Zoek uit wat er in de kosten zit inbegrepen

Vraag na welke zaken er allemaal bij de maandelijkse kosten zijn inbegrepen. Hoeveel dagen kinderopvang krijg je? En hoe zit het met eten, luiers en eventuele extra activiteiten? Een kinderdagverblijf dat in de eerste instantie vrij duur leek kan achteraf juist een van de goedkopere opties blijken te zijn.

#4. Kies voor flexibiliteit

Afhankelijk van je verplichtingen kan flexibiliteit erg prettig zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om van de vaste opvangdagen af te wijken? En als je je kind een keertje thuislaat omdat hij of zij ziek is, kun je dan een extra dag opvang krijgen?

#5. Hou rekening met de locatie

Zoek je bijvoorbeeld kinderopvang Amsterdam? Dan is het wel zo prettig als het kinderdagverblijf niet ver van de route naar je werk of school ligt. Dit kan je een hoop reistijd besparen.