Verzuimbegeleiding op de werkvloer

De werknemers zijn voor veel bedrijven een belangrijke asset voor het uitvoeren van de primaire processen. Het is daarom belangrijk dat de werknemers goed worden beheerd. Een werknemer moet over de juiste skills beschikken om de taak uit te voeren. Ook moet de werknemer de motivatie hebben om zijn of haar werk goed uit te voeren. Ten slotte is het natuurlijk ook belangrijk dat de werknemer niet ziek wordt. Verzuim is voor veel bedrijven een groot probleem. Een werknemer kan tot wel 250 euro per dag aan verzuimkosten met zich meenemen. Het is daardoor belangrijk dat er genoeg aandacht wordt besteed aan het verminderen van ziekteverzuim binnen een bedrijf. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen, maar je kunt ook hulp inschakelen van een verzuimbegeleiding.

 

Regelmatig bewegen

Wat je ten eerste zelf kunt doen is ervoor zorgen dat de werknemers regelmatig in beweging blijven. Vooral bij kantoorwerk is het belangrijk dat de werknemers regelmatig gaan bewegen. Wanneer je voor een lange tijd stil zit, zal het bloed minder vaak door het lichaam heen stromen. De hersenen en andere organen krijgen hierdoor niet de juiste hoeveelheid bloed binnen om goed te kunnen functioneren. Om hiermee om te gaan moet er om de zo veel tijd het bloed weer door het lichaam stromen. Dit kun je doen door een aantal stretchoefeningen te doen. Het is belangrijk dat de werknemers hier bewust van zijn. Om de werknemers fit te maken is het belangrijk om de werknemers te laten sporten. Dit is anders dan even in beweging komen tijdens het werken. Bij het sporten wordt de gezond van een persoon sterker. Het lichaam bouwt hierdoor een sterker immuunsysteem op die je beschermt tegen allerlei ziektes. Om werknemers hiervoor aan te moedigen kun je ze informeren over de voordelen van regelmatig sporten. Om een stapje verder te gaan kun je sportabonnementen aan de werknemers geven zodat de drempel om te sporten lager wordt.

 

Gezond eten

Het is ook belangrijk dat de werknemers dagelijks de benodigde voedingsstoffen naar binnen kunnen krijgen. Het is best lastig om de juiste voedingsstoffen dagelijks binnen te krijgen. Er moet gevarieerd gegeten worden in de juiste aantallen. Op het werk gaat dit lastig doordat je zelf niet kan gaan koken. Om hiermee om te gaan is het belangrijk dat er op het werk gevarieerd voedsel wordt aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit en groente in de kantine. Het is nog beter wanneer de werknemers dagelijks gratis vers fruit kunnen pakken. Dit moedigt ze aan om gezonder te gaan eten.