Calorieën verbranden deze zomer

Wil jij deze zomer werken aan jouw lichaam maar hou je niet zo van de sportschool? Dan kun je met behulp van fitnessapparatuur je oefeningen thuis uitvoeren. Door middel van cardio verbrand je veel calorieën en wanneer je je focust op je spieren krijgt je lichaam meer vorm. Het meeste effect heb je dus wanneer je deze twee met elkaar combineert. Dit kun je het beste aanpakken met een roeitrainer. Een roeitrainer zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrand en dat je je tegelijk kun focussen op je armspieren en buikspieren. Je uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld en je vetbranding wordt geactiveerd. Een roeitrainer is daarnaast makkelijk in een kamer te plaatsen.Het kopen van een roeitrainer zorgt er dus voor dat je aan jouw zomerbody kunt werken vanuit huis.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een roeitrainer?
Wanneer je een roeitrainer gaat aanschaffen dien je rekening te houden met de ruimte. Een roeitrainer neemt namelijk best wat ruimte in beslag. Wanneer je die ruimte niet hebt kun je ook kiezen voor een inklapbare roeitrainer. Ook draagt een roeitrainer flink wat gewicht met zich mee wat er wel voor zorgt dat de roeitrainer goed op zijn plek blijft staan. Een roeitrainer kent verschillende types weerstand waaronder de: luchtweerstand, waterweerstand, magnetische weerstand en hydraulische weerstand. Deze verschillende soorten zorgen voor een andere prijsklasse en een andere werking van de roeitrainer. Zo heb je elektrisch instelbare trainers waar je jouw gewicht in kunt vullen of roeitrainers die iets stiller in gebruik zijn dan de ander. Wat jouw wensen dus ook zijn, er is voor iedereen een passende roeitrainer te vinden.

 

Een extra steuntje in de rug
Met intensief roeien verbrand je in een korte tijd veel calorieën. Wanneer je flink doorroeit kun je in een uur tijd 1000 calorieën verbranden. Sommige vinden het lastig om de motivatie te vinden om thuis te gaan sporten. Voor wie dus houdt van een beetje competitie kan kiezen voor een roeiapparaat. Bij een roeiapparaat kun je een wedstrijd element toevoegen zodat je als het ware tegen een ander gaat roeien. Dit is tegen een computer of tegen eerder behaalde roeiresultaten. Op die manier ben je actief bezig, blijft het motiverend en uitdagend en verbrand je nog veel meer calorieën. Het voordeel aan een roeitrainer is dat je in korte tijd resultaten kunt behalen waardoor je het als workout tussendoor kunt uitvoeren.