Wat houdt een vop cursus precies in?

Een vop cursus is een onderdeel van een nen 3140 cursus. De afkorting vop staat voor voldoende onderricht persoon. Deze cursus is geschikt voor mensen die werken met elektrische installaties. Elektriciteit is een noodzakelijk onderdeel van ons leven geworden en in vrijwel alle bedrijven en organisaties zijn geavanceerde elektrische apparaten te vinden. Het is dus ook een algemene cursus die geschikt is voor verschillende branches en daarmee ook verschillende beroepsgroepen.

 

Geschikt voor vakmensen zonder elektrotechnische opleiding

Heb je ooit een elektrotechnische opleiding gevolgd? Dan is deze cursus niet voor je geschikt, want dan ben je ongetwijfeld al op de hoogte van de meeste zaken die in deze cursus worden geleerd. Deze cursus is namelijk vooral geschikt voor vakmensen zonder ervaring. Het gaat om vakmensen die zo nu en dan met elektrische installaties werken en deze willen uitvoeren zonder hulp van anderen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bouwvakker die bezig is met een renovatie en ook even een stopkast wil vervangen. Het gaat dus vooral om eenvoudige werkzaamheden.

 

Een vop cursus duurt maar één dag

Het voordeel van een vop cursus is dat deze maar één dag duurt. Het is dus ook geschikt voor mensen die niet graag in een klaslokaal zitten, of een hekel hebben aan theorie. Tijdens de cursusdag wordt praktijk en theorie op een aangename manier met elkaar afgewisseld. Het is geschikt voor alle niveaus en je hebt geen voorkennis nodig.

 

De toetsing van een vop cursus

Tijdens de gehele cursus word je getoetst. Er wordt op drie zaken gelet. In eerste instantie wordt gekeken of je wel actief deelneemt aan de cursus. Ben je constant met andere zaken, zoals je telefoon, bezig. Dan wordt dat niet gewaardeerd en dan kan het zijn dat je de cursus niet succesvol gaat afronden. Naast actieve deelname wordt natuurlijk ook naar je vaardigheden gekeken. Weet je de theorie goed naar de praktijk te vertalen? Dan krijg je een officieel certificaat.

 

Een vop cursus kan op verschillende plaatsen gevolgd worden

De cursus is meestal klassikaal, want het is vooral een praktische cursus en deze duurt maar één dag. De cursus is te volgen op meerdere locaties, dus je vindt altijd wel een goede locatie bij je in de buurt. Voor meer informatie over de cursus kun je de website bekijken of vrijblijvend contact opnemen om vervolgens de mogelijkheden te bespreken.