Wonen in Boxtel

 

Boxtel ligt midden in nationaal landschap Het Groene Woud in Noord-Brabant. Toch is het zeer gunstig gelegen, midden in de driehoek van de grote steden Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. De stad, die zo’n 25.000 inwoners telt, heeft een eigen treinstation en is dus ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Gecombineerd met een zeer divers huizenaanbod is Boxtel een heel fijne woonplek. Wil je graag wonen in Boxtel? Wij helpen je op weg met een aantal handige tips!

#1. Bepaal wat voor soort huis je zoekt

Het huizenaanbod in Boxtel is zeer gevarieerd. Of je nu op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, een bestaande woning of een bouwkavel, een appartementje, een twee-onder-één-kap of een vrijstaande woning, er is voor ieder wat wils te vinden. Juist daarom is het verstandig om voorafgaand aan je zoektocht helder te krijgen wat voor soort huis je wilt. Maak een berekening van wat je maximaal kunt lenen en ga aan de hand daarvan op zoek naar geschikte huizen.

#2. Maak een checklist om mee te nemen naar bezichtigingen

Heb je eenmaal een aantal huizen in Boxtel op het oog, dan kun je bezichtigingen inplannen. Bezichtigingen zijn voor veel mensen het leukste deel van het hele proces, maar het is wel belangrijk om objectief te blijven en kritisch naar de woningen te kijken. Maak daarom een checklist met je eisen op het gebied van ruimte, indeling, bergruimte, enzovoorts. Denk ook na over isolatie, verwarming en duurzame oplossingen.

#3. Laat je niet misleiden door de vraagprijs

De vraagprijs van een woning komt niet altijd overeen met de daadwerkelijke waarde van een huis. Heb je serieuze interesse in een woning in Boxtel? Ga dan op onderzoek uit voordat je een bod uitbrengt. Wat brengen vergelijkbare woningen in de buurt op? Komt dit overeen met de vraagprijs? En zijn er geen gebreken die de waarde van de woning omlaag brengen? Pas als je weet wat de echte woningwaarde is, kun je een realistisch bod uitbrengen.

#4. Zoek een hypotheekadviseur in Boxtel Er komt veel kijken bij het aanvragen van een hypotheek, dus het is zeker geen overbodige luxe om een hypotheekadviseur Boxtel in te schakelen. Een hypotheekadviseur kan je gedurende het hele traject bijstaan; vanaf het berekenen van je maximale hypotheek tot aan de onderhandelingen en van het vergelijken van hypotheken tot aan het controleren van de hypotheekakte. Door je door een specialist te laten adviseren kun je voorkomen dat je de verkeerde keuzes maakt. Je wilt