Hier moet je op letten bij het uitzoeken van een blokhut

Wil je een blokhut kopen voor in de tuin? Dan kijk je natuurlijk niet alleen naar hoe mooi de blokhut eruitziet. Hier moet je ook op letten bij het uitzoeken van een blokhut!

#1. Kwaliteit

Het kan verleidelijk zijn om een van de goedkopere blokhutten te nemen, maar dat is niet altijd de beste keus. Staar je daarom niet blind op de prijs van een blokhut! Vaak is het verstandiger om te kiezen voor een iets duurdere variant die gebouwd is van kwalitatief hoogwaardige materialen en een meer robuuste constructie heeft. Daar heb je veel langer plezier van dan van de goedkoopste blokhut.

#2. Onderhoudsvriendelijkheid

Periodiek onderhoud is van essentieel belang om de levensduur van je blokhut te verlengen. Kijk daarom bij de aanschaf goed naar de materialen waar de blokhut uit bestaat en of het hout geïmpregneerd is. Geïmpregneerd hout vergt vanzelfsprekend minder werk dan hout dat nog helemaal niet behandeld is. Ook de gebruikte houtsoort is bepalend voor hoeveel tijd je kwijt bent aan onderhoud; sommige houtsoorten vereisen nu eenmaal meer aandacht dan andere.

#3. Afmetingen

Je hebt waarschijnlijk al opgemeten hoeveel ruimte je nieuwe blokhut maximaal in beslag mag nemen. Maar heb je ook gekeken naar de maximale hoogte? In sommige gemeentes gelden er restricties met betrekking tot de hoogte van de bouwwerken die je in je tuin plaatst. In bepaalde gevallen zijn er ook regels voor hoe ver de blokhut van de erfgrens af mag staan. Zoek vooraf uit welke regels op jouw situatie van toepassing zijn; je wilt tenslotte geen mooie blokhut kopen als blijkt dat je die eigenlijk niet mag plaatsen!